SMART MAINTENANCE,

Wat betekent dit voor elektrotechnische installaties?

Als een installatie stopt met functioneren, kan dat effect hebben op de hele keten. Bij Facta Elektrotechniek begrijpen wij dat als geen ander. Hoe voorkom je stilstand? Door een installatie volledig uit te voeren met sensoring? Door de installaties regelmatig stil te zetten voor inspectie? Door uw spareparts te maximaliseren? Het antwoord op deze vragen is niet eenduidig, elke installatie en toepassing is uniek, de onderhoudstrategie dus ook! 

De mogelijkheden voor de onderhoud strategieën zijn enorm en dat kan tegelijkertijd ook verlammend werken. Want waar start u dan mee? De vele mogelijkheden betekenen niét dat u het allemaal gelijk moet of hoeft toe te passen. Samen maken we een plan en stellen we prioriteiten en zetten deze in de tijd.

Onze onderhoudsladder

Reactief onderhoud

Heeft u nú een probleem met uw elektrotechnische installatie? Wij gaan direct voor u aan de slag.

Periodiek onderhoud

Kies voor periodiek en gepland onderhoud om zekerheid van uw installaties te hebben.

Conditie-afhankelijk onderhoud

Door middel van inspectierondes of troubleshooting kunnen we de conditie van uw installatie vaststellen. Afhankelijk van de uitkomst plannen we samen met u onderhoud in.

ladder

Pro-actief onderhoud

Actief verzamelen van relevante gegevens om de conditie van uw van uw installatie te monitoren en analyseren. Daarmee krijgt u grip op uw onderhoudskosten en verhoogt u de technische beschikbaarheid van uw installatie .

Voorspellend onderhoud

Op basis van algoritmes en machine learning bepalen wanneer statistisch gezien onderhoud moet worden uitgevoerd aan uw installatie.

roze2

REACTIEF ONDERHOUD

Wij snappen als geen ander dat ongeplande stilstand ongewenst is,  maar helaas niet altijd te voorkomen. Als er zich dus een probleem voordoet vraagt dit om actie en een oplossing. Daarom zijn wij altijd beschikbaar. Service staat voorop in alles wat we doen. Om snel te kunnen schakelen hebben wij een grote voorraad van frequentieregelaars en installatiematerialen.

PERIODIEK ONDERHOUD

Elke nieuwe installatie wordt in principe opgeleverd met een periodiek onderhoudsplan om onvoorziene uitval van uw installatie te voorkomen. Door middel van structureel onderhoud kunt u kostbare calamiteiten voorkomen. Als u een korte stop heeft ingepland, dan plannen wij onze mensen in. Een iets langere stop? Geen probleem met 1 vast aanspreekpunt zijn wij op u locatie zo lang als dat nodig is

foto 17

CONDITIE-AFHANKELIJK ONDERHOUD

De NEN 1010/3140 normeringen eisen een periodieke inspectie. De interval van deze inspecties is afhankelijk van een aantal factoren en kan variëren van 1 tot 5 jaar. Wij adviseren u over de inspectie interval. Verzekeraar verlangen dat u dit tijdig laat uitvoeren. Anders wordt er bij schade niet of niet volledig uitgekeerd!

De inspectie wordt opgeleverd middels een rapportage van bevindingen. Aan de hand hiervan kunnen wij tekortkomingen voor u verhelpen.

Het uitvoeren van een NEN3140 of SCIOS Scope 8 inspectie al dan niet in combinatie met een thermografische inspectie voorkomt ongewenste stilstand. Daarnaast kunt u richting uw verzekeraar aantonen dat u aan uw polis verplichting op dit gebied heeft voldaan.

PROACTIEF ONDERHOUD

Proactief onderhoud is het startpunt van de toekomstige digitale fabriek. De verzamelde gegevens uit de onderhoudshistorie worden gecomplementeerd met de meetgegevens voortvloeiend uit de diverse metingen en inspecties. Samen vormen zij de basis voor het onderhoudsprogramma. Bij Pro actief ondehroud komen installatie kennis, installatie critacalliteit en de installatie meetgegevens samen om de meest betrouwbare, accurate en kostenefficiënte onderhoudsstrategie te bepalen en uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan online monitoring en thermografie. Alles staat of valt met het verzamelen van de juiste gegevens. En natuurlijk het uitlezen hiervan. Er zijn verschillende niveaus waar u mee kunt beginnen. Data is goud waard. Maar wat zijn de mogelijkheden? En welke gegevens heeft u nou precies nodig om uw beoogde doelstellingen te bereiken? Samen bepalen we wat het beste systeem is voor uw toepassing. Hiermee leggen we de basis voor voorspellend onderhoud.

foto 11

VOORSPELLEND ONDERHOUD

Voor voorspellend onderhoud heeft u een goede database nodig waarin alle benodigde gegevens in worden bijgehouden. Op basis van algoritmes en machine learning kan het systeem u bijvoorbeeld informeren dat er op dit moment nog niets met uw aandrijving aan de hand is, maar dat u statistisch gezien tussen nu en een bepaalde tijd een probleem gaat krijgen. Voor het zover is, moeten we een goede basis leggen. Graag gaan we met u in gesprek om uw productieproces voor te bereiden op de toekomst.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf

Neem contact op
met Facta Elektrotechniek