Inspecties en keuringen

Wet en regelgeving is altijd aan verandering onderhevig, echter dient uw installatie wel te voldoen aan de huidige eisen. Facta Elektrotechniek is al jaren de specialist op het gebied van inspecties en keuringen, samen met u zorgen wij ervoor dat uw installatie veilig is voor uw medewerkers, bedrijfszeker én aantoonbaar in orde voor bijvoorbeeld uw verzekeraar.

Onze kracht zit voornamelijk in de oplossing gerichtheid, alle aandachtspunten worden persoonlijk met u besproken en indien gewenst direct verholpen. Zo bent u verzekerd van een partner die de cirkel sluit, zonder open eindjes.

Wat is een NEN 3140 keuring

Een NEN 3140-keuring is een periodieke elektrische inspectie die wordt uitgevoerd om de veiligheid van elektrische installaties en apparatuur te waarborgen. Tijdens een NEN 3140-keuring wordt gecontroleerd of de elektrische installaties en apparatuur voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van de norm. Hierbij wordt gelet op aspecten zoals de juiste installatie, goede aarding, bescherming tegen overbelasting en kortsluiting, en de aanwezigheid van veiligheidsvoorzieningen.

Waarom een NEN 3140 inspectie

In Nederland is het uitvoeren van een NEN 3140 keuring wettelijk verplicht. Alle bedrijven zijn verplicht ervoor te zorgen dat hun elektrische installaties veilig zijn en voldoen aan de geldende normen. Doormiddel van de inspectie zorgt u ervoor dat uw installatie compleet veilig is waardoor u elektrische ongevallen zoals elektrocutie, brand, ernstige verwondingen en zelfs dodelijke slachtoffers kunt voorkomen. Daarnaast eisen sommige verzekeringsmaatschappijen dat bedrijven en instellingen hun elektrische installaties regelmatig laten keuren om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de veiligheidsnormen. Het niet voldoen aan deze vereisten kan leiden tot het verliezen van dekking bij eventuele schadeclaims.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf

Neem contact op
met Facta Elektrotechniek